2020 ‘de Deneyip Beğenmediğim Ürünler!

 

 

2020 de deneyip sevdiğimiz ürünler kadar sevmediklerimiz de oldu. #cildinegöreseç  ekibi olarak senenin son yazısını da deneyip beğenmediğimiz ürünlere ayırdık.

 

 

Birçoğunun çok sevdiği BeeBeauty markası maalesef benim pek sevemediğim markaların başında geliyor. Denediğim birkaç ürünü de hayal kırıklığı olunca markadan soğudum.

Bee Beauty Organik Sertifikalı Beyazlatıcı Krem denediğim ilk cilt bakım ürünüydü. Cilt bakım ürünlerinde artık pek maceraya girmiyorum ama “organik” etiketine ve fiyatına kandım işte. Kuru cildime rağmen emilmeyen ve asla nemlendirmeyen bir krem. Beyazlatıcı özelliğini gözlemleyemedim bile. El kremi olarak kullandım bitti.  Ucuz fiyatına kanıp, kullanırım gider diye düşünmeyin. Cildinize bugün yaptıklarınız ilerde mutlaka size iyi veya kötü geri döner.

 

 

Markadan ikinci hayal kırıklığım ise deodorantlarıydı. Burçlar serisini yine yorumlara güvenip almıştım. Mağazada kokularını beğendiğim için kendi burcum dışındaki iki koku Boğa ve Yengeç burcu kokularıydı. Ancak bir deodorant bu kadar işlevini yerine getiremez. Bu yaşıma dek böyle bir sorun yaşamamıştım  bu deodorantlar sayesinde bu  berbat  deneyimi yaşayıp görmüş oldum. Kesinlikle tavsiye etmem.

 

 

Kesinlikle anlaşamadığım bir diğer ürün L’oreal Bonjour Nudista. Cildimin kuru olduğunu hep söylüyorum. Bu krem kesinlikle cildime oturmadı. Çok çabuk sabitlendiği için yüzümde parça parça durdu, gün içinde toplandı. Ayrıca net alkol kokusu beni oldukça rahatsız etti. Performans alabilmek için gerçekten çok uğraşmak gerekiyor -ki bir BB krem için bu kadar uğraşamam. Üstelik çok daha uygun fiyatlı ve iyi sonuç veren alternatifleri varken.

 

 

Gelelim MAC Cleanse off Oil/Tranquil makyaj temizleme yağına. Bu ürün için nefret ettim diyemem. Hatta cilt makyajında gayet iyi sonuç veriyor. Ancak göz makyajını çıkartırken problem yaratıyor. Hem çok uğraştırıyor, hem de gözlerimde yağ kalıntısı bırakıyor. Bir süre puslu görüyorsunuz. Fiyatı da oldukça arttığından tekrar almayacağım bir ürün oldu kendisi.

 

 

Cilt bakım ürünlerine devam edelim. Avon’un yeni serisinde Anew Ultimate Day Firming Cream deneyip beğenmediğim ürünlerden bir diğeri. Minicik sürseniz bile cilt tarafından emilmeyen, sanki vazelin sürmüş gibi duran bir krem. İlginç olan serinin gece kremi bu kadar yoğun değil. Bu seriyi ekip olarak detaylı inceleyeceğimiz için burada kısaca değiniyorum. Bu tam bir 65 yaş üstü kremi. Hele cildiniz karma/yağlı ise kesinlikle uzak durun.

 

 

Sırada bir maske var. Limonian ‘ın farklı Kore markalarında maskelerini severek kullanıyorum. Ancak bu maske bana göre oldukça işlevsiz. Başta bir siyah nokta maskesi sanmıştım. Ancak okuduğumda anladım ki siyah nokta giderici özelliği yokmuş (o zaman adı da  biraz saçma olmuş)sadece burun bölgesi yağlarını temizlemek üzere bir maskeymiş. Yani burnunuzda siyah nokta temizliği yapıyorsunuz. Açılan gözenekleri küçültmek ve sebumu kontrol altına almak için bu maskeyi uyguluyorsunuz. Maske yüze yapışmıyor, uzun süre kurumuyor, öncesi/sonrası da hiçbir sonuç göstermiyor. İşe yaramayan bir ürün  olduğunu düşünüyorum.

 

 

Sırada bir saç ürünü var. L’oreal Elseve serilerini genel olarak çok severim. Ancak Komple Onarıcı 2’li Bakım İksiri fazla iddialı bir ürün olmuş. Yıpranmış saçlar için kesinlikle yeterli bir ürün değil. Belki biraz kolay açılmasını sağlıyor, ancak saçları onarma vs gibi hiçbir etkisi yok. Yumuşaklık etkisi için çokça sıkmak gerekiyor, bu da saçı ağırlaştırıyor.  Çok daha etkili ürünler varken buna para harcamak gereksiz.

 

 

Son ürünüm ise KOTON oje oldu.  Bu ojeler çoğu kişi tarafından sevilmiş. Ancak yapıları çok sulu. Net renk için 3-4 kat sürmek gerekiyor. İkinci günde uçlardan soyulmaya başlıyor. Ayrıca kokusu dayanılır gibi değil, direkt zehirler insanı. Bir daha kesinlikle almam.

Benim deneyip beğenmediklerim arasından seçtiklerim bunlar. 2020 yılı her açıdan bizi zorlayan, sürekli sınavdan geçiren bir yıl oldu. En sevdiğimiz konuların başında gelen  KOZMETİKLER kafamızı dağıtmamıza, gündemden uzaklaşmamıza çok yardımcı oldu.  2021  yılında da  #birürünüçyorum ve #cildinegöreseç konseptleriyle yazmaya devam edeceğiz. 2021 ‘in hepimize yepyeni güzellikler, sevinçler getirmesini diliyorum.

 

  İrem’in sevmediği ürünler için

http://audreyinsekerleri.blogspot.com/

Gül’ün seçimleri için

http://www.buraliolmayanlarlokali.com/

sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

 

trendyandfriendly

4 Comments

  1. Bee Beauty ne yazık ki işlevsiz bir marka. Ucuz olmasına rağmen para tuzağı bence, çünkü ürünü alıyoruz ama kullanamıyoruz 😉

  2. ürünlerden denemediklerim için harika bir referans oldu bana.. koton ojelerden ben direkt nefret ediyorum ama hepsini attığım için aklıma gelmedi tabi koymak yazıya :-))))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.