2020 FAVORİLERİM 3 – RENKLİ KOZMETİK ÜRÜNLERİ

 

 

#cildinegöreseç  ekibi olarak 2020 yılının favori ürünlerinde son bölümü  “Renkli Kozmetik”  ürünlerine ayırdık. Sanırım en uzun bölüm bu olacak. Hem bir kozmetiksever, hem de koleksiyoner olarak renkli kozmetik ürünleri deyince kalbim farklı atmaya başlıyor 🙂 Ancak maalesef bu 2020 keyif aldığımız birçok şeyle  aramıza girdi.  Çoğunlukla evde geçirdiğim bu yılda  fazla makyaj malzemesi kullanamadığım gibi, rahat rahat mağazaları dolaşıp, ürünleri de kurcalayamadım. Yine de deneyip çok sevdiğim ürünleri, en minimum düzeye indirerek sizin için toparlamaya çalıştım.

En sevdiğim renkli kozmetik ürünlerinin başında far paletleri geliyor. Bu sene özellikle high-end markaların far paletlerine yatırım yaptığımı söyleyebilirim. Birkaç tane de ülkemizde satılmayan markaya ulaşma imkanı buldum.

 

2020 favori  far paletlerinin başında TATI ‘nin muhteşem paleti  Textured Neutrals Vol.1 geliyor ( incelemesi  burada ) En sevdiğim renk tonlarını Mat, Işıltılı, Metalik ve Glitter   yapıda barındıran mükemmel bir palet. Pigmentasyon ve yapı olarak beğenmediğim tek bir far bile yok. Bu sene için tek bir palet seçmek zorunda kalsam tercihim bu olurdu.

 

 

Yapılarını çok sevdiğim bir diğer marka ise Huda Beauty far paletleri oldu. Hemen hemen tüm paletleri  (dolar bu kadar çıldırmadan)  koleksiyonuma dahil ettim. Büyük paletleri zaten çok güzel ancak içinde  çok farklı renk kombinasyonları bulunan mini far paletlerini de seviyorum. Neon renklerden nude tonlara, pastel tonlardan canlı mücevher renklerine kadar her paleti ayrı güzel.

 

 

Geçen yılbaşında Sephora indiriminde (o zamanlar güzel indirimler yapılırmış :))  çok uygun fiyata bulduğum Becca C Pop Goes The Glow Face And Eye Palette 2020 favorilerimden bir diğeri. Yüz ve far paleti olarak geçse de ben daha çok aydınlatıcı ve allık olarak kullanıyorum. İçinde Becca’nın en sevilen aydınlatıcılarından Champagne Pop büyük boy olarak bulunuyor. Gerçekten popülerliğinin hakkını veren ışıl ışıl bir aydınlatıcı.

 

 

Rujlar tabii ki olmazsa olmazım ve seçmekte en zorlandığım ürün oldu. Mat rujların duruşunu çok sevsem de kuru dudaklarım yüzünden çok seçiciyim. Benim için bu konuda tek marka Flormar Kiss Me More serisiydi. Hem uygun fiyatlı olması hem de kurutmadan çok kalıcı olması nedeniyle çok seviyorum. Bu sene Flormar  ünlü tasarımcı YAZBÜKEY ile Silk Matte Cherry on Top Koleksiyonu hazırladı. Bu rujlar aynı konforlu yapıda olmaları, tatlı tasarımları ve hafif kiraz kokularıyla bu senenin favori ruj koleksiyonlarından biri oldu.

 

Bu sene tanıştığım bir başka ruj serisi ise  yerli bir marka olan DWC Cosmetic oldu. İncecik yapılarıyla, günboyu kalıcılığını koruyan ama dudakları kesinlikle kurutmayan, yapışkanlık hissi olmayan, pullanma, dökülme yapmayan, çizgilere dolmayan mat rujları beni oldukça şaşırttı.

 

 

Ruj deyince mutlaka yer vermek istediğim bir diğer marka ise AVON. Avon bu sene de birbirinden güzel ruj serileri ile bizi mutlu etti. Elmas kesimli Legend Mat serisi, senenin sonlarına doğru çıkardığı  Power Stay serisi  ve dudakları besleyen, ıslak ve dolgun görünüm veren Loaded Lip Lacquer serisi en çok sevdiğim koleksiyonlar oldu.

 

KİKO‘nun her sene Sevgililer Gününde çıkardığı koleksiyonların rujları, yapı olarak çok büyük fark göstermese de, birbirinden tatlı tasarımlarıyla ve yumuşak yapılarıyla gönlümü fetheden rujlardan biri oldu.

Bu sene göz kalemi ve eyeliner olarak deneyip benim için öne çıkan 3 marka oldu.

 

İlki maalesef ülkemizde satılmayan Marc Jacobs  Highliner Gel Göz Kalemi. Mat görünümlü bu kalem yumuşacık olmasına rağmen 12 saate kadar akmadan  kalabiliyor. Asansörlü olması da kullanım kolaylığı sağlıyor. Bende siyahı vardı, bir de bu şahane kobalt mavisini aldım. İmkan bulursam mutlaka  alacağım ürünlerden.

 

Bir diğer marka yine Avon. Glimmerstick serisinde hem klasik hem ışıltılı, geniş renk seçeneği olan, oldukça kalıcı ve uygun fiyatlı kalemler var. Bu özellikleriyle benim için senenin favori ürünlerinden. Tüm renklerini aldım severek kullanıyorum.

 

 

Son olarak yine uygun fiyatlı ürünleriyle Farmasi geliyor. Farmasi senenin son aylarında çıkardığı Ink Liner  serisiyle beni oldukça şaşırttı. Eyeliner uygulamayı çok seven biriyim, ancak akmayan rahat sürülen bir eyeliner bulmak çok zor. Bu yüzden genelde gel eyelinerlar tercih ediyorum. Ancak Farmasi Ink Liner serisi hem kolayca uygulanabiliyor hem de gayet kalıcı. Renk skalası daha da genişleyebilir.

 

Bu sene denediğim maskaralardan beni en çok etkileyen Loreal Bambi Eye  maskara oldu.  Geçen sene kullanmaya başlayıp çok memnun kaldığım Avon 5in1  ve Loreal Lash Paradise de hala çok sevdiğim maskaralar olmaya devam ediyor.

 

 

Son olarak yeni bir ürün olmamasına karşılık benim bu sene tanışabildiğim  TARTE kapatıcıdan bahsetmek isterim. Kullandığım andan itibaren nasıl daha önce denememişim diye üzüldüğüm bir ürün oldu. Minik minik dokunduğunuzda bile tam kapatıcılık sağlayan, mükemmel aydınlatan son derece kalıcı bir ürün. Alabildiğim sürece benim için daha iyi bir alternatifi yok.

2020 yılında  benim en sevdiğim ve mümkün olduğunca en az sayıya indirebildiğim renkli kozmetiklerim bunlardı.

  İrem’in favori makyaj ürün  önerileri için

http://audreyinsekerleri.blogspot.com/

Gül’ün önerileri için

http://www.buraliolmayanlarlokali.com/

sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

 

trendyandfriendly

4 Comments

  1. ben de mümkün olduğu kadar aza indirgedim :-)) senin şu tati ve becca palette gözüm kalmadı desem yalan olur çok beğeniyorum onları becca ürünleri zaten favorim…

  2. Marc Jacobs’ın farklı bir seriden eyeliner kalemlerini kullanmıştım bir süre sonra parça parça olmuştu. Bu yıl olur da yurtdışına gidersek bakayım bu eyeliner kalemlere 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.